André Delorme Master Class

Robert Prizelius   –  Fredag kl 17:30   –   Rom: Drue   –   Kapasitet: 30 personer

Oppskriften på en god Champagne? Plant Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier i det krittaktige jordsmonnet i Champagne, bland alle druene, miks forskjellige årganger. Vri flaskene i kjelleren så bunnfallet havner nærmere og nærmere korken.

 

Hva om man tok de samme druene, gjorde akkurat det samme i et annet, lignende vekstområde? Det har Crémant produsenten Andre Delorme gjort. Alt ligner, men ikke prisene! Bli med på denne smakingen med 5 svært forskjellige Crémant fra Burgund og topp produsenten André Delorme.

 

Jean Delorme og hans familie flyttet til Rully rundt 1900, og har etter flere generasjoner slått rot i Burgund og Côte Chalonnaise. Domaine André Delorme eier og produserer viner fra appellasjoner som Côte Chalonnaise, (Rully, Mercurey, Givry, Bouzeron og Montagny) men har siden 1942 spesialisert seg i fremstilling av Crémant de Bourgogne. Alle viner er produsert på druer fra egne vinmarker, som gir bedre mulighet til å kontrollere kvaliteten av vinen. Ønolog Jean-Yves Lingner gir deg et dypdykk i historien og en forståelse av Andre Delorme sine musserende viner.

 

Vinene du får smake er:
Crémant Blanc de Noirs Brut 2013 Magnum
Crémant Blanc de Noirs Brut 2015
Crémant Terroir d’Exception Blanc de Blanc Brut Magnum Crémant Blanc de Noirs Cuvee Prestige Brut Crémant Rose La Vigne au Roy Brut Magnum

Smakspakke til kurset koster

7 poeng