Eksklusiv smaking av Henri Bourgeois Sancerre-viner

Robert Prizelius  –  Fredag kl 16:45   –   Rom: Kork   –   Kapasitet: 60 personer

Arnaud Bourgeois og hans familie eier og driver det anerkjente vinhuset Henri Bourgeois. De holder til i landsbyen Chavignol i Sancerre i Frankrike, og lager vin på områdets beste vinmarker.

 

Arnaud Bourgeois har orientert seg mot biodynamiske og økologiske prinsipper, han har startet opp vingård i New Zealand og har fått en rekke priser for høy kvalitet, og er blant annet kåret til å lage verdens beste Sauvignon Blanc (på New Zealand i 2010). I Frankrike er han en pioneer innenfor kartlegging av jordsmonn og hva dette betyr for Sauvignon Blanc. Noen av vinene fra Loire er meget holdbare som topp-vinen La Bourgeoise fra 2010.

 

Det er et halvt århundre siden Arnuad’s bestefar Henri Bourgeois startet opp med noen vinranker i hjertet av Chavignon i Loire.

Henri’s sønner utvidet deretter med flere vingårder i Sancerre og i Pouilly Fumée. Familien har i dag 72HA vinmarker som igjen er delt opp i 120 parceller med hver sin unike profil.

 

 

Foredragsholder: Jean-Yves Lingner (ønolog)

Smakspakke til kurset koster

4 poeng

Smakspoeng blir belastet når du ankommer kursrommet.